Monday, September 4, 2017

Mueller Sports védőfelszerelések kézilabdázóknak

Aligha találni olyan kézilabdázót, akinek a bokaszalagjai a megfelelő számban és állapotban még mindig a helyükön vannak és, aki képes lenne magassarkúban végig táncolni egy éjszakát anélkül, hogy minden második lépésnél könny szökne a szemébe. A kézilabda, ahogy a legtöbb labdajáték, számos, a bokaszalagokat igénybe vevő mozdulatokat igényel.
Ebben a folyamatos, irányváltoztatással és elrugaszkodással teli játékban nehéz elkerülni a bokasérüléseket, főleg úgy, hogy a kivitelezés nem mindig csak rajtad múlik. Gyakran előfordul, hogy egy ütközést követően egyensúlyát veszti a játékos, majd próbálja menteni a menthetőt, ami nem feltétlen a bokája. A sportolóknak a bokasérüléseknél – ahogy a legtöbb sérülés esetében-, a rehabilitációs és a prevenciós edzéseken kell alapot szolgálni a biztonságra, de a külső segítség is ajánlott a kellő biztonságérzet érdekében.

Nem hadititok, hogy a bokavédők elsősorban nem a kényelmet szolgálják, így számomra nem a komfortérzet a legfőbb szempont a választásnál, de semmiképpen sem elhanyagolható tényező.
Gyakori kérdés, hogy a cipő és a bokavédő kompatibilis-e egymással. Hiába találsz külön-külön megfelelő rögzítőt és cipőt, ha „együtt darabokra szedik” a lábad. Hosszas keresgélés és számos tönkrement bokavédő után a Mueller Sports Medicine állítható bokarögzítője lett az, amely megfelelő választásnak bizonyult - ezt a terméket a Mikrohungária Sport Kft.-nél találtam meg, és kiválóan ötvözi azt a kellő kényelmet és biztonságérzetet, amit egy bokavédő adhat. Sőt, tartósság szempontjából is helytálló, ami lássuk be, szintén fontos szempont a kemény edzések során, ugyanis se nem gazdaságos, se nem egyszerű dolog egy-egy újabb bokavédő folyamatos beszerzése.


A másik probléma, amellyel egész biztosan minden kézilabdázó találkozik, az a derékfájdalom. A közvélekedéssel ellentétben ez nem csak az irodai dolgozók keresztje, ugyanis kortól és nemtől függetlenül számos sportolónak nehezére esik hirtelen mozdulatokkal bekötni a cipőfűzőjét. Gyakori, hogy a fájdalom forrásai között szerepel a mélyhátizmok megerősítésének hiánya, a helytelen gyakorlatvégzés és a különböző tartáshibák. A Mueller Sports Medicine derékrögzítője, amelyet szintén a Mikrohungária Sport Kft.-nél találtam meg, nemcsak a sérülés megelőzésben segíthet, de a tartása és a hőmegtartó tulajdonsága révén a már kialakult panaszok is mérsékelhetőek vele. Kéziseknél különösen ajánlott a konditermi edzéseknél, ahol egy-egy hirtelen rossz mozdulat könnyen visszacsaphat és a játék rovására mehet. Kényelmes viselet, gyakorlatilag észre sem veszed edzés során, hogy rajtad van, viszont a védelem, amit nyújt számodra, garantáltan érezhető. Mindenképpen érdemes kipróbálnod. :)

No comments:

Post a Comment